neděle 17. června 2012

Zpátky v Aucklandu aneb moje další práce

Hned po skončení práce v baličce se vrhám do stavby dřevěného plotu pro kamaráda Petra v Te Puke. O proti skládání krabic na paletu je to vítané zpestření mé pracovní náplně tady na NZ. No a takhle jednou odpoledne mi volá John z Auklandu, kterému jsem psal email o tom, že hledám práci, že jestli chci tak můžu další den přijet, a že by se snad něco našlo. John není nikdo jiný než český Honza, který tu na NZ žije již 25 let. A tak za svitu čelovky dotloukám poslední hřebíky a ráno hurá do zpátky do Auklandu.
Původně jsem sice si sice chtěl odpočnout, navštívit termální prameny a gejzíry kolem města Rotorua a trochu prohřát kosti, před tím než si najdu něco dalšího, ale tohle by mohla být dobrá šance. John má totiž dle toho co mi řekl do telefonu stavební firmu, a tak by to mohla být tvůrčí práce více méně v oboru.

Johnova stavební firma se zabývá mimo jiné stavbou dřevěných boud, které vypadají jako maringotky, jen nemají kolečka. A v těch boudách tu někteří lidé bydlí. Prostě když jich je v baráku moc, tak si nechají na zahradu přistavit právě takouvou boudičku a v té spí. Jonh dělá boudy různých velikostí a druhů. Pokud tedy potřebujete kupříkladu sprchu, tak s tím taky rozhodně není žádný problém. Ale pokud pkud potřebujete opravdu cokoliv v oboru stavebnictví John to prostě umí.


Po celkem složitém hledání se mi Auklandu daří najít Johnovu firmu a realita je poněkud jiná něž jsem si původně představoval. Jonova firma je obří parcela ležící hned vedle dálnice za protihlukovou stěnou (co moc neprotihukuje) a je to víceméně obří skládka stavebního odpadu. Zde v celkem primitivních podmínkách vznikají z různých materiálů co se namanou ony boudy. John je opravdu šikovný, takový zlatý český ručičky, co umí všechno a myslím, že pořad "Receptář prima nápadů" by tu natočil tak 10 dílů minimálně. Opravdu se tu mezi vším tím bordelem nachází spoustu různých vychytávek, které jsem ještě neviděl. John je také schraňovatelem opravdu všeho. Hanzlíkova hláška z filmu Slavnosti sněženek "... nekupte to, když to bylo tak výhodný" sem pasuje na 100%. Kupříkladu se tu nachází 2 bagry, 2 traktory, několik náklaďáků z nich je jich pár nepojizných, asi 6 stojanových vrtaček, 4 svářečky, asi tak 15 topení, loď na moře, asi 8 jízdních kol, několik desítek umyvadel a van, .... vše tak různě roztroušené. A všemu dominuje kozel Aleš se svou pojizdnou boudou pase mezi vším tím haraburdím. John tu i bydlí v takovém malinkém domečku. Ostatní obyvatelé "skládky" jsou jeho žena Zdena, Alex což je Rus co pro něho pracuje již opravdu dlouho. Je to typický ruský člověk co pomocí kladiva a šroubováku zpraví takřka vše a pak tu bydlí ještě Garth což je blázen. A teď tu i bydím ja. Zatím v karavanu, ale až postavíme nějakou boudu, tak bych se měl přestěhovat. Toliko k Johnově králoství.


Mojí pracovní náplní by tu mělo být pomáhat Alexovi se vším co bude třeba po dobu co bude John pryč. On totiž odlítá na 2 měsíce do Evropy a po tu dobu to tu bude mít na starosti právě Alex. Zatím mám za sebou 3 pracovní dny a práce je to celkem zajímavá, tak uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Ale netrofám si tipovat vůbec nic, pač každý den je zatím plný překvapení. Pro lepší představu doporučuji se kouknout na fotky.

  

Žádné komentáře:

Okomentovat