úterý 24. ledna 2012

Cesta

Po dosti vydařeném rozlučkovém večírku mířím s bolavou hlavou do Prahy k Plivníkům a v neděli  na letiště. Zkušenosti ze samostatných zahraničních cest letadlem nejsou velké, nejsou vlastně žádné a tak po počátečním kiksu, kdy jsem si spletl nějaký ty písmenka a čísílka na letence nacházím konečně správný geta a za chvíli sedím v letadle do Dubaje. Cesta je dobrá a tak v 1:00 ráno jsme na letišti.


Po výstupu nás odváží autobus do příletové haly Dubaijského letiště a tak následuje bojovka najdi úředníka s tranzitními vízi, najdi týpka razítkem na tranzitní víza, najdi oční sken, obstarej další tři razítka, najdi odvoz do hotelu, najdi ..... . Po třech hodinách jsem na pokoji v letišti a nemůžu najít, kde se v pokoji rožíná (rožíná se kartičkou do dveří od pokoje). Ve 4:00 jsem v postely, škoda, že v 6:00 vstávám. Raději ani nespím, abych nezaspal. Ráno v hotelu i na letišti probíhá vše hladce, a tak se v 10:15 odlepujeme od země s největším osobním letadlem Airbus A 380-800, kam se vleze 800 lidí a má to dvě podlaží.


Cesta do Sydney je děsně dlouhá, ale dalo by se to vydržet kdyby celou cestu vedle mě neřvalo nějaký malý ca 4letý děcko co furt něco chce a když to nedostane, tak řve ještě víc. Rodičům to evidentně navadí, ale já jsem po 6 hodinách zralý do blázince. Škoda, že nejsme ani v půlce letu ... . No cestu do Sydney jsem přežil a dítě taky. No a odtud hurá do Aucklandu, což už je slabých 2205 km. Sedím u okýnka a tak při příletu nad pevninu práskám jednu fotku za druhou. Na letišti mi zbývá se jen probít přes úředníky s vízy a namátkovou kontrolou batohu, který musím skoro celý vybalit, aby si úředníci ověřili, že jim žádné biologické nebezpečí krom mých lezeček nehrozí. Je 24.1., 15:03 místního času a přede mnou se otvírají dveře na fotobuňku ven z letiště, ven na Nový Zéland. 



16 komentářů:

  1. Ahoj Honziku,
    díky za první zprávy, budem tě pozorně sledovat, možná budeme mít i nějaké dotazy na tamní svět.
    Ať se ti tam daří.
    Honza a Dana

    OdpovědětVymazat
  2. Zdar draku,
    doufám že jsí z letíště vykročil pravou nohou:-)
    Měj se fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj a díky za první zprávu. Hodně štěstí s vypořádávám se s nástrahami úředníků, techniky atd.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. AHoj Honzo! To jsi mi připoměl Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy, díl první: K protinožcům :) Jen mi nesedí hned ten druhý, který se jmenuje Hurá na Floridu! (o Tuleňi s doutníkem nemluvě :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super cteni. Prejem at se dari a hlavne pis nove prispevky jsme zvedavi na vsechno.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdarec
    držím palce a těším se na další zprávy. Moc jsem se pobavila.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  8. Zdar, seš borec. Piš, těším se na fotky a příběhy z cesty. Hodně štěstí.
    Bob, Žirovnice

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Honzi!
    Dobře Ty :). Pěkně jsi zvládnul obtížné byrokratické kroky na letištích. Dokonce ani řvoucímu dítěti jsi neublížil :). Po tomhle už bude všechno hračka.
    Opatruj se, foť a piš :).
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravice k protinozcum ... a hodne elanu do prvnich dni.

    OdpovědětVymazat
  11. ZDAR HANZU!!!!!:D PICA mazec tyjo , ty to mas uplne vysperkly ten blog:D to decko s mel sejmout!:D hej tyjo dobrej ulet A380 to musel bejt zazitek takovej zepelin drsnej, to bych taky dal, sem na to uplne zapomel ze tim poletis jax nam to rikal, jj tak at ti to tam klapne a pis co novyho!!
    Davit

    OdpovědětVymazat
  12. zdravím do kiwi zeme, drzim pesti a preji hodne pevnych nervu pri zvladani jazykovych nastrah - poda se to za chvilu, ani nebudes vedet jak :-)pis a fot a mej se fajn Peta

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Honzi, Moc Tě všichni zdravíme a přejeme hodně štěstí :-) Strýc Zajíc, Marťa :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Honzo,
    držím pěsti abys všechny nástrahy zvládl bez ztráty kytičky.Ukládám si blog do oblíbených a už se těším na další "šťavnaté" příspěvky.
    Iva Kotina

    OdpovědětVymazat
  15. Zdarec, píšeš supr, moc mě to baví, auto je jak "Modrá želva" snad to jezdí rychleji, ale máš sebou aspoň soukromej ochranej krunýř....
    hodně štěstí Bob

    OdpovědětVymazat
  16. Honzo je to Rosinanta ta tě určitě nezklame a když ji budeš mít rád doveze tě až na kraj světa. Držíme ti palce kubínovi

    OdpovědětVymazat